Twelve bar blues band


Bezetting:
Jan J. Scherpenzeel mondharmonica, zang
Kees Dusink gitaar
Marcel Bakker drums
Patrick Obrist basgitaar
Randy Pears gitaar

Overige muzikanten:
Koen Van Der Krogt gitaar
Yvonne Helms basgitaar
Jorgen Schuurman gitaar

De Twelve Bar Blues Band speelt Chicago-blues met nummers van Albert King, Buddy Guy, Albert Collins en Muddy Waters aangevuld met nummers geschreven door zanger, mondharmonicaspeler en voorman Jan J. Scherpenzeel (J.J. Sharp). De zanger was eerder het gezicht van Mountbatten, The Blazing Aces en Oberg. Hij deelde in zijn carrière het podium met o.a. Junior Wells, Normaal en Oscar Benton. In Memphis USA was hij speciale gast tijdens een concert van de bluesmuzikant Big Lucky Carter, pianist William 'Boogie Man' Hubbard (ex-Rufus Thomas) en bassist Melvin Lee (ex-Albert King). Gitarst Kees Dusink (lead & slide) speelde o.a. in Jen Rog en samen met Arnie Treffers van Long Tall Ernie and the Shakers. Het debuutalbum The Blues Has Got Me verschijnt in februari 2006 op Tramp Records, twee jaar later gevolgd door E-mail From Heaven. Beide platen zijn gesponsord door radiozender Blue Ears (BlueEars.com). Het derde album Key To Your Heart wordt in mei 2010 gepresenteerd tijdens een optreden in Het Bluescafe Apeldoorn. De plaat bevat bijdragen van gitarist Randy Pears die daarna Jorgen Schuurman vervangt. In 2011, bij de allereerste uitreiking van de Dutch Blues Awards door de Dutch Blues Foundation, wint Kees Dusink in de categorie Gitarist. De officiële presentatie van de vierde cd is op 27 mei 2012 in muziekcafé Jazz Of Zo te Purmerend. Net als op de voorgaande albums zijn de meeste nummers op Life Is Hard geschreven door Kees Dusink en Jan J. Scherpenzeel. De band neemt in op 29 mei 2015 afscheid met een optreden in Haagse Hout. Jan J. Scherpenzeel gaat verder met de JJ Sharp Band.


Jan J. Scherpenzeel
Blueszanger en harmonicaspeler Jan J. Scherpenzeel speelt tot 2015 in de The Twelve Bar Blues Band. Daarna treedt hij op met zijn eigen JJ Sharp Band (2015-2018).
In augustus 2018 sluit hij zich aan bij The Salty Dog (in 2014 opgericht door toetsenist Eddy de Bunte). Zo ontstaat JJ Sharp & The Salty Dog.

JJ SHARP & THE SALTY DOG:
Jan J. Scherpenzeel – zang en harmonica
Alex Buiting – gitaar
Eddie van de Bunte – toetsen
Alex Bongers – bass
Maarten Kooymans – drumsHvD home