• Eindhovense rockers

Afterbeat

The Sixties zijn terug op de podia. Door mannen die de zestiger jaren zelf bewust hebben meegemaakt. Door mannen die toen al naar bandjes gingen kijken. Die naar de platenzaak renden als er weer een nieuwe single van hun favorieten uitkwam. Of die zelfs toen al in een bandje speelden! Nu staan ze samen als Afterbeat op festivals, in cafes en op jouw feestje! The Beatles, The Stones, Kinks, Byrds, Doors, Who, Creedence. Maar ook The Knickerbockers, Them, Q65 en The Easy Beats en vele andere bands komen weer tot leven!

De bandleden speelden o.a. in Mac Taple en DeSoto en in voorprogrammas van o.a. Everly Brothers, Fats Domino, Chuck Berry, Stray Cats, Jerry Lee Lewis, Shocking Blue, Herman Brood, The Marmalade en The Pretty Things.

Jan van Riet: lead-vocals, harmonica, keyboard

Wiebe de Haan: gitaar, vocals

Peter van Kollenburg: gitaar, vocals

Nick Kempers: bas, vocals

Charles van Waalwijk: drums, vocals

The Magical History Tour

The Magical History Tour giet het repertoire van The Beatles in een eigentijdse jas. Hier wat strakker, daar wat steviger en af en toe een vocaal extraatje, maar je zult altijd The Beatles blijven horen. The Magical History Tour doet dat al tien jaar op Nederlandse en Belgische podia van muziekcaf├ęs en theaters en op festivals. De kroon op het werk is op 9 maart 2019 gezet, toen de band was uitgenodigd om in The Cavern in Liverpool te spelen, de club waar The Beatles in de beginjaren zestig hun naam vestigden. Ze traden er bijna driehonderd keer op. Daarna groeide The Cavern uit tot een bedevaartsoord voor elke rechtgeaarde Beatlesliefhebber. The Magical History Tour speelde in Liverpool de hits uit de begintijd van The Fab Four en het doorwrochte studiowerk uit de latere periode en doet dat ook nu. Aangevuld met minder bekend werk uit beide perioden. Minder bekend, maar niet minder boeiend.

Jan van Riet leadzang / Tini Boer gitaar, zang / Bart van Oort gitaar, zang / Han Verbakel basgitaar, zang / Jacques Boer drums

Mac Taple / Bots / DeSoto

Peter en zijn Rockets