Muziek uit Brabant

Omroep Brabant zendt ieder jaar de Brabantse top 100 uit. Helaas hebben veel Brabanders een belabberde muzieksmaak. Snollebollekes, Rene Schuurmans en John de Bever staan in de top 10. Verder kom ik namen tegen als Django Wagner, Vader Abraham, Frans Bauer, Jeffrey Heesen en een aantal andere waar ik nog nooit van heb gehoord. En dat terwijl in Brabant toch fantastische muziek van hoge kwaliteit wordt gemaakt. Ik probeer zoveel mogelijk voorbeelden te verzamelen op deze site. Help mij door jouw favorieten door te geven via dit formulier.
Casual Silence is een band uit de omgeving van Helmond. Casual Silence speelt stevige progressieve rock. meer...Day six is een Nederlandse progressieve rock/metalband en symfonische metalband afkomstig uit (de omgeving van) Someren. De band is sinds 2002 werkzaam onder deze naam en heette voorheen 'Peanuts'. Onder beide namen heeft de band verschillende albums uitgebracht. Day Six maakt naast progressieve metal ook uitstapjes naar (hard)rock, metal, jazz en funk en het veelvuldig gebruik van geluiden en samples.
Bertus Borgers is mijn naam sinds ik op 15 juli 1947 in het Brabantse Vessem ben geboren als Embertus Johannes Maria Borgers. Ik ben een muzikant. Vanaf het midden van de 60-er jaren speel ik in bands en heb ik me toegelegd op saxofoonspelen, zingen en het schrijven van songs en instrumentale muziek.Bots is een Nederlandse band die in 1974 is opgericht, toen Hans Sanders aan de Sociale academie te Eindhoven studeerde. Andere leden van het eerste uur waren Bonkie Bongaerts, Sjors van de Molengraft, Peter de Vries en Floris Teunissen van Manen. De eerste albums werden geproduceerd door Peter Koelewijn. Sanders en Koelewijn speelden daarvoor samen in de popgroep 4 pk. De nummers van de band stonden steevast in het teken van (links) politiek activisme. Zelf betitelden zij hun genre als "strijdcultuur". meer...

Anneke van Giersbergen

werd geboren in Sint-Michielsgestel. Op 12-jarige leeftijd toerde ze al door Frankrijk in een schoolkoor. Later volgde ze zanglessen en zong ze in diverse popgroepen. In 1992 richtte ze Duo Bad Breath op met gitarist en zanger Deniz Cagdas (Spencer Edgards). Zij speelden een mix van eigen repertoire en covers en traden in hun thuisstad 's-Hertogenbosch met enige regelmaat op. In 1994 trad Van Giersbergen toe tot de metalband The Gathering uit Oss, waarmee ze, tussen 1994 en 2007, verschillende successen behaalde. Beef is een Eindhovense zesmans reggae formatie, in 1999 ontstaan naar aanleiding van het radio hoorspel The Chop Shop, waarvan de leden uit gerenommeerde bands als Gotcha!, City Pig Unit en Let's Quit afkomstig zijn. Vanaf de eerste optredens maakt Beef! een vliegende start. Opgericht door Pieter Both (zang), Hans Deijnen (drums) en Koen Lommerse (bas). Hiernaast behoren steeds wisselende muzikanten tot de groep.

Gerard van Maasakkers

Geboren op 26 maart 1949 in Nuenen. Zingt hij in het kerkkoortje, heeft op de kostschool z’n eerste bandje "The Spruce Valley Boys" en organiseert "songfestivals" voor de buurt, thuis achter op de stoep. Op z’n 17e krijgt hij z’n eerste gitaar; "House of the rising sun", de baslijn van "Spics & specs" en "Streets of London" klinken in z’n studentenkamer in Nijmegen, waar hij de Middelbare Tuinbouwschool volgt. In die jaren dirigeert hij een jongerenkoor en schrijft hij de rockmusical "Plint". Meer

Jan Willem Roy

(Eindhoven, 1968) is een songwriter, die in het Nederlands en Engels schrijft. Hij is geworteld in en opgegroeid met USA singer-songwriter-muziek. Hij heeft zich van daaruit doorontwikkeld tot een allround Nederlandstalig en Engelstalig popsong-, urban-, reclame- en filmmuziekschrijver. Hij maakt ook songs op maat voor wie of wat dan ook. Sinds 2005 is JW vaste (mede) componist voor Guus Meeuwis. Daarvoor schreef JW al diverse tracks voor andere muzikanten en artiesten en de lijst met pitches groeit nog steeds. Hij maakte 12 solo platen. meer...
Zoals de naam van de band al doet vermoeden, gaat het hier niet om een standaard bandje en maken zij allesbehalve gangbare muziek. Garagerock en stonerblues, zo bestempelen ze zelf hun creatieve niche-bluesrock. Het is al met al een erg boeiende combinatie van muziekstijlen. De naam van frontman Louis van Empel zal wellicht een belletje doen rinkelen, Van Empel trad nl. vanaf 1998 op als Little Louis, sinds 2012 vormt hij echter The Mighty Ya-Ya.

Within Temptation

Robert Westerholt en Jeroen van Veen gingen na "The Circle" en "Voyage" samen verder onder de naam The Portal, met de vriendin van Robert, Sharon den Adel. Hoewel er voor The Portal al een logo was ontworpen, werd voor het uitbrengen van de eerste liedjes de naam veranderd in Within Temptation. De atmosferische metal van de eerste cd's Enter en The Dance deed het goed in de undergroundscene. In de jonge dagen van de band stonden zij op Dynamo Open Air. Met de cd Mother Earth in 2000 ging de band een nieuwe kant op, zij lieten de grunt achterwege en maakten meer bombastische Keltische rock dan metal. De single Ice Queen werd geheel onverwacht een hit.
DAB muziekcentrum NMCDAB990GOLD

de krijger muziekwinkel

Auto Verkopen

meer uit Brabant
BlackHoleSun
HvD home