Muziek uit Brabant

Hendrikus Cornelis Jacoba (Henny) Vrienten (Hilvarenbeek, 27 juli 1948 – Diepenheim, 25 april 2022) was een Nederlandse componist, gitarist, bassist, pianist en zanger. Hij werd bij het grote publiek bekend als leadzanger en bassist van de band Doe Maar. Vrienten groeide tot zijn achtste op in Hilvarenbeek en vervolgens in Tilburg. Daar volgt hij vanaf 1958 gitaarlessen bij de plaatselijk bekende muzikant en muziekhandelaar Jo Bill Coolen. In de jaren zestig speelde hij in diverse beatgroepen, waaronder in Les Cruches. meer

Guus hoort er toch ook bij

Björn van der Doelen


Wouterus Jacobus Antonius (Björn) van der Doelen (Goirle, 24 augustus 1976) is een Nederlands singer-songwriter. Van 1994 tot 2006 was Van der Doelen profvoetballer. Naast zijn zangcarrière is Van der Doelen bekend als acteur en radiomaker. Van der Doelen kwam tijdens zijn voetballoopbaan uit voor PSV, Standard Luik, FC Twente en N.E.C.. Na zijn profcarrière ging hij zich focussen op muziek en werd hij frontman van de groep Allez Soldaat. Sinds 2016 speelt hij onder de naam Björn van der Doelen en de Huursoldaten.

Sweet D'Buster


De groep werd in 1975 opgericht door saxofonist Bertus Borgers. Borgers had dat jaar een tournee door de Verenigde Staten gemaakt met de Golden Earring. Voor zijn nieuwe band trok hij Herman Deinum (bas) en Hans la Faille (drums), beiden uit Cuby and the Blizzards, en Robert Jan Stips (toetsen en zang) aan. Stips had toen al een succesvolle carrière als frontman van Supersister en toetsenist bij de Golden Earring achter de rug. Aan deze all-star bezetting werd gitarist Paul Smeenk toegevoegd. Ook percussionist Broer Bogaart maakte korte tijd deel uit van de band.

De naam Harvest Moon verraadt al een beetje waar de inspiratie voor hun muziek, in beginsel, vandaan komt. Dit legendarische album van Neil Young mag dan het vertrekpunt zijn geweest maar de band Harvest Moon is, sinds haar ontstaan in 1992 in Son en Breugel, stevig doorgegroeid. Rob Dekkers (leadvocals), Thom Vlemmix (rythm-guitar/backingvocals), Renier Vlemmix (bas), Wilco Toonen (keyboard), Sandor Paulus (drums) en Paul Doorschot (lead-guitar).
meer...

Arjen Anthony Lucassen

(Den Haag, 3 april 1960) is een Nederlands componist en gitarist. Hij groeide op in Den Haag. De Randstad werd hem echter al snel te druk, waardoor hij naar Noord-Brabant verhuisde. Lucassen brak definitief door als gitarist bij de Waalwijkse hardrockband Vengeance. De metalopera Ayreon wordt ook als Waalwijkse act beschouwd, terwijl het project vele artiesten kent vanuit vele streken. Ondanks dat Ayreon met zijn zeldzame liveoptreden een publiek van 12.000 mensen wist te trekken, werd er niet gekozen voor een grote zaal. Hij bleef liever op vertrouwde grond, waardoor de keuze voor 013 in Tilburg voor de hand lag. Lucassen speelde een belangrijke rol in eerste lichting van Stream of Passion. meer...


terug
Rosemary's Sons
HvD home