Marcel Scherpenzeel Band

Als meervoudig award winnaar Marcel Scherpenzeel op het podium staat, dan pakt hij je bij je lurven en laat je niet meer los. Je kunt je ogen geen seconde van hem afhouden, bang om ook maar het kleinste deel van zijn passie en mimiek te missen! Ondertussen registreren je oren een technische virtuoos die er geen moeite mee heeft de vuige randjes op te zoeken. Het is een belevenis, een ervaring die je niet snel zal vergeten en de rest van je leven met je mee draagt. Zó mooi, emotioneel en “lifechanging” kan een optreden van Marcel zijn! Zelf geeft hij aan dat als hij op het podium staat een bijzondere sensatie voelt, alsof zijn ziel direct in verbinding komt met zijn lichaam. Ook de originele band van Rory Gallagher onderkennen Marcel’s unieke kwaliteiten. Zij hebben hem gevraagd met hen te komen spelen. Dit heeft geresulteerd in een enorm succesvolle Europese tour van 2008 t/m 2019. Marcel Scherpenzeel (1970), Amsterdam is een telg uit een muzikale familie. Marcel begint op 10 jarige leeftijd met drummen maar gooit de drumstokjes in de hoek nadat hij van zijn oudere broer een gitaar krijgt. De gitaar wordt al snel zijn beste vriend. De platenkast van zijn vader blijkt een enorme inspiratie voor zijn muziek. De invloed van John Lee Hooker, Freddie King, BB King, Albert Collins, The Fabulous Thunderbirds, Stevie Ray Vaughan, Rory Gallagher, Jimi Hendrix, Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers en ZZ Top zijn onmiskenbaar terug te vinden in het werk van Marcel. Op 21-jarige leeftijd begint Marcel te zingen en te rommelen met rock, texas-blues, pop, soul en rock and roll. Elke avond als Marcel op het podium staat, kun je de magie voelen alsof zijn ziel zijn lichaam verlaad ,vol met passie en energiek alsof zijn leven er van af hangt, Marcel speelde van 2008 tot 2019 met de originele bandleden van Rory Gallagher ,Gerry Mcavoy bas en Ted Mckenna op de drums en later Brendan O’Neill achter het slagwerk. In 2013 won Band of Friends the Earopean Blues Award en later in 2016 kreeg Marcel de “DUTCH BLUES AWARD” Voor beste guitarist 2016.
Bobby Jacobs (1965) is vanaf 2020 de viersnarenvirtuoos van de Marcel Scherpenzeel Band. Samen met drummer Damian houdt hij de muziek op het juiste spoor bij de uitspattingen van Marcel. Ook voor een aansprekende solo draait Bobby zijn hand niet om! Bobby kan hierbij putten uit muzikale genen, een conservatoriumopleiding en een overdosis talent. Deze combinatie heeft Bobby gebracht tot bandlid van Blues Summit (met o.a. Eelco Gelling, John Legrand & Nicko Christiansen!) en de Nederlandse topformatie Focus (Thijs van Leer). Daarnaast kan hij terugkijken op een uiterst succesvolle internationale tour van 2 jaar met de musical Hair. Bobby doet ook veel projecten in zijn studio en is altijd met muziek bezig, Dat zit namenlijk in zijn creatieve familie (Ruud Jacobs, Pim Jacobs).
Damian de Weerd is een jong wonderkind. Hij weet al op 14-jarige leeftijd door te dringen tot de finale van een nationale talentenshow! Hij is in de band de solide basis van de ritmesectie. Marcel roemt Damian als rots in de branding die ongelofelijk flexibel in kan spelen op de vaak “idiote” ingevingen waar Marcel zo af en toe mee komt. Damian (2001, Zaandam) heeft zijn gevoel voor ritme ongetwijfeld van zijn bas spelende vader. Onze jonge drummer is een graag geziene gast bij studiowerk en TV optredens in binnen– en buitenland. Zijn talent en toewijding houdt hij niet voor zichzelf. Damian is (ondanks zijn leeftijd) een zeer gerespecteerd onderwijzer die zijn leerlingen de fijne kneepjes van het vak drummen bij brengt. Awards : 2017 “Beste drummer van de Benelux”.


website
HvD home