muziek mix


Shinedown / Wolf Parade / 3 doors down


Face Tomorrow / Nuff Said / Cozmicsoulfire


Logan / The Kut / Bad Habits


Arctic Monkeys / Lynryd Skynryd / Led Zeppelin


The Fearless Flyers / Stabbing Westward / Bettie Serveert

The Band / Duran Duran / New Order

Mr. Albert Show

Bezetting:
Bonkie Bongaerts: orgel
Broer Bogaart: drums
Tom Fautu Boen: basgitaar
Bertus Borgers: saxofoon, zang
Eric Lintermans: gitaar
Floortje Klomp: zang
Eindhovense groep, actief van 1969-1973, die stevige, door saxofoon en orgel gedomineerde muziek in het progressieve genre speelt.
1962 - 1969
Centrale man Bertus Borgers begint zijn muzikale carrière, in navolging van zijn vader, op de bugel in het harmonieorkest. Na het horen van een plaat van Fats Domino stapt hij echter over op de saxofoon en uit het harmonie-orkest. Hij speelt onder andere in de groep Dirty Underwear, die in de jaren zestig extravagante shows verzorgt. Daarna richt hij de Mr. Albert Show op.
1970
De eerste single van de groep, Wild Sensation, verschijnt, met zang van Floortje Klomp. Het nummer haalt de Top 40 en blijft daar vijf weken staan. Het bijbehorende debuutalbum dringt daarentegen niet tot de albumlijst door. Dit jaar staat Mr. Albert Show op de eerste editie van het popfestival Pinkpop.
1971
Een jaar na het debuut komt een tweede LP uit, getiteld Warm Motor.
1973
Er is sprake van een derde op te nemen album maar na het vertrek van Bonki Bongaerts naar de toneelgroep Proloog blijft het bij de twee genoemde langspeelplaten en houdt de groep op te bestaan. Bertus Borgers is naast de Mr. Albert Show actief als sessiemuzikant. Hij is te horen op platen van onder anderen Armand, Golden Earring en Barend Servet en richt de band Sweet D'Buster op.


Meer
Meer van Led Zeppelin
Meer van Bettie Serveert
Meer van 3 doors down
Meer van Bad Habits
Meer van New Order
Zo maar wat muziek
persoonlijke top 2000
HvD home