• muziek mix

  Shinedown / Wolf Parade / 3 doors down


  Face Tomorrow / Nuff Said / Cozmicsoulfire


  Logan / The Kut / Bad Habits


  Artic Monkeys / Lynryd Skynryd / Led Zeppelin


  The Fearless Flyers / Stabbing Westward / Betty Serveert


  Mr. Albert Show /

  Bezetting:
  Bonkie Bongaerts: orgel
  Broer Bogaart: drums
  Tom Fautu Boen: basgitaar
  Bertus Borgers: saxofoon, zang
  Eric Lintermans: gitaar
  Floortje Klomp: zang
  Eindhovense groep, actief van 1969-1973, die stevige, door saxofoon en orgel gedomineerde muziek in het progressieve genre speelt.
  1962 - 1969
  Centrale man Bertus Borgers begint zijn muzikale carriere, in navolging van zijn vader, op de bugel in het harmonieorkest. Na het horen van een plaat van Fats Domino stapt hij echter over op de saxofoon en uit het harmonie-orkest. Hij speelt onder andere in de groep Dirty Underwear, die in de jaren zestig extravagante shows verzorgt. Daarna richt hij de Mr. Albert Show op.
  1970
  De eerste single van de groep, Wild Sensation, verschijnt, met zang van Floortje Klomp. Het nummer haalt de Top 40 en blijft daar vijf weken staan. Het bijbehorende debuutalbum dringt daarentegen niet tot de albumlijst door. Dit jaar staat Mr. Albert Show op de eerste editie van het popfestival Pinkpop.
  1971
  Een jaar na het debuut komt een tweede LP uit, getiteld Warm Motor.
  1973
  Er is sprake van een derde op te nemen album maar na het vertrek van Bonki Bongaerts naar de toneelgroep Proloog blijft het bij de twee genoemde langspeelplaten en houdt de groep op te bestaan. Bertus Borgers is naast de Mr. Albert Show actief als sessiemuzikant. Hij is te horen op platen van onder anderen Armand, Golden Earring en Barend Servet en richt de band Sweet D'Buster op.


 • Zo maar wat muziek
 • persoonlijke top 2000
 • terug